onsdag 23 september 2009

Ät mer mättat fett och bli friskare!

Gunnar Lindgen, miljöforskare skriver i sitt senaste nyhetsbrev att de kostråd som i många år propagerat för att undvika mättade fetter, visar sig i stället öka risken för ohälsa och sjukdom.

Enligt hans mening är det i grunden frågan om en ekonomisk strid på fettmarknaden mellan å ena sidan vegetabiliska fettindustrin (margarinindustrin) och å andra sidan mejeriindustrin. Den förra har ofta omättade fetter i sina råvaror, medan den senare har mättade fetter. Margarinindustrin har genom hård marknadsföring och t o m genom att avlöna expertis som arbetat för Livsmedelsverket fått allmänheten att tro att mättade fetter - dvs konkurrentens fetter - skall undvikas.

Här följer en sammanställning av olika exempel på förbättrad hälsa som sätts i samband med intag av mättade fetter.

- Förbättrar hjärthälsan
- Ger starkare benvävnad
- Förbättrar leverns funktion
- Förbättrar lungornas funktion
- Förbättrar hjärnans funktion
- Förbättrar nervsystemets funktion
- Förbättrar immunförsvarets funktion

Om man ska tro det Gunnar Lindgren skriver, så har Annica Dahlqvist rätt i det hon skriver om LCHF. Hans källa är Tim Ferris och Dr Mercola

Bloggar: , ,, , , , ,miljö, LCHF, vetenskap ,Annica Dahlqvist

Inga kommentarer: