fredag 10 februari 2012

Sjuk av LCHF?

Radio- och tv-profilen Cissi Wallin, 26, är inlagd på sjukhus.Hon tror att problemen med gallan och bukspottkörteln beror på LCHF-dieten.

Det hon först misstänkte var kräksjuka eller blindtarmsinflammation visade sig vara något helt annat när hon undersöktes av läkare. Hon skriver själv att hon nu lider av inflammation i bukspottkörteln och problem med gallan – något hon tror beror på dieten LCHF som hon har följt.

Och hon får stöd av de dietexperter som Aftonbladet talat med.

– En fettrik diet stimulerar gallan och det blir en belastning på hela systemet. Den ger också inflammationer. Därför tror jag att det mycket väl kan ha samband. Det får utredas mer men jag tror hon har rätt. Om man är känslig är det vad som kan hända, säger Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet och som skrivit boken "Maten som stärker vår hälsa". Hon säger att det varit lite debatt om dieten eftersom folk nöjer sig med och är glada över viktnedgången.

Själv har jag ett kolesterolvärde på 8,9 totalkolesterol(nv 7,8)och LDL på¨5,9 (nv 5.3)och har fått börja äta stattiner därför att vi ätit mycket grädde och smör.

Bloggar: ,, , , , konsument, konsumenter

Inga kommentarer: