Det var vid en inspektion på flera olika restauranger i Sundsvall som upptäckten gjordes. Eftersom pizzerian har flera pizzor med oxfilé på menyn bad inspektören att få titta närmare på just oxfilén. Den visade alltså vara billig fransyska. Kommunen ser allvarligt på bluffen och polisanmälde händelsen.
Ägaren själv hävdade att allt handlde om ett misstag. Han säger att han köpt fransyska för att använda till dagens rätt, men att köttet hamnade på pizzan i stället. Enligt grossisten där köttet är inhandlat har ägaren köpt 456 kilo fransyska under 2008, men ingen oxfilé. Däremot har han köpt tio kilo oxfilé från en annan grossist.Alltså en gammal nyhet,men ändå värd att publicera,tycker jag. Det ger oss anledning att vara observanta på vad som serveras, även på restauranger.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel forskning, matlagning, matblogg, hälsa, konsument, konsumenter
Ägaren själv hävdade att allt handlde om ett misstag. Han säger att han köpt fransyska för att använda till dagens rätt, men att köttet hamnade på pizzan i stället. Enligt grossisten där köttet är inhandlat har ägaren köpt 456 kilo fransyska under 2008, men ingen oxfilé. Däremot har han köpt tio kilo oxfilé från en annan grossist.Alltså en gammal nyhet,men ändå värd att publicera,tycker jag. Det ger oss anledning att vara observanta på vad som serveras, även på restauranger.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel forskning, matlagning, matblogg, hälsa, konsument, konsumenter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar