Matjätten Nestlés fruktpure ”Aprikos Päron” innehåller 54 procent äpple och 30 procent av persika. Endast sex procent av innehållet är päron och tio procent aprikos. Purén, som främst används som barnmat, innehåller även tillsatt C-vitamin.
Produkten säljs med avsikt att ge intryck av att fruktpurén består av aprikos och päron som huvudingredienser. Jag anser att det är vilseledande marknadsföring, skriver en konsumet till Konsumentverket enligt Foodmonitor.se.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, forskning, matlagning, matblogg, hälsa, konsument, konsumenter
Produkten säljs med avsikt att ge intryck av att fruktpurén består av aprikos och päron som huvudingredienser. Jag anser att det är vilseledande marknadsföring, skriver en konsumet till Konsumentverket enligt Foodmonitor.se.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, forskning, matlagning, matblogg, hälsa, konsument, konsumenter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar