fredag 20 januari 2012

Processat kött inte bra för hälsan

Enligt undersökningen är risken att insjukna i diabetes typ 2 en tredjedel större för de kvinnor som äter processat kött minst fem gånger i veckan, jämfört med kvinnor som äter processat kött högst en gång i veckan. Enligt forskarna kan det här bero på köttprodukternas höga nitrat- och salthalt.

Resultaten publicerades i tidningen Diabetes Care. De stöder tidigare forskning som visat på ett samband mellan en köttrik diet och hjärt- och blodkärlssjukdomar samt olika former av cancer.

Undersökningen baserar sig på hälsouppgifter som samlats in i Frankrike av 66 000 friska kvinnor under åren 1993-2007. Under uppföljningen, som i medeltal räckte sexton år, insjuknade 1 400 kvinnor i diabetes typ 2.

Bloggar: ,, , , , konsument, konsumenter

2 kommentarer:

HÄLSOFOKUS sa...

Min kommentar är snarare en fråga: Vad är processat kött? // Kikki

Kaktusblomman sa...

Processat kött är produkter som bearbetats inom livsmedelsindustrin och där man använt tillsatser som tex nitrit i skinka och korv för att undvika botulism.Korv är också processad dvs mald ihop med andra beståndsdelar och tillsatser av olika slag. Det kan också vara produkter med tex rök- eller enrissmak.