tisdag 10 maj 2011

Ohyra i rågsikten

När jag skulle baka i bakmaskinen igår var det maskar och små bruna skalbaggar i mjölet. Tala om äckligt!När jag tittade i påsen kryllade det av insekter. Tror att mjölet kom från Kungssörnen ( bar ut i soporna direkt) och var inhandlat på Ica i Västra Frölunda. Antingen Ica Supermarket i Åkered, Ica Kvantum Frölunda eller Ica Maxi Frölunda.Pasa er!Jag plockade ut allt från skåpet och sprutade med radar.

Idag fick vi köpa täta plastburkar till allt gryn och mjöl samt gå igenom allt innan det hälldes om i burkar.Ica skulle egentligen få ersätta oss för olägenheten!Detta har hänt mig tidigare,men då var det mått. Det var rågsikt då också.Se Anticimexbilder och råd om sanering. Viktigt att städa skafferiet ofta och kasta allt gryn/mjöl som gått ut i datum.

Bloggar: ,, , , ,vetenskapkonsument, konsumenter,mat+bakning, bakning++matbröd

6 kommentarer:

Jonna sa...

Radar i skafferiet tycker jag låter obehagligare än kryp.

Kaktusblomman sa...

Jag torkade förstås ur skåpet noggrannt innan allt ställdes tillbaka. Anticimex sa att man kunde göra så.

Lena sa...

Om det är småkryp i mjölet eller annan mat så är det i alla fall inget gift i maten. Radar låter inte nyttigt alls... såpa är mycket trevligare tycker jag. Men det klart att det blir en äckelkänsla av småkryp i maten eftersom vi inte äter dessa i vår kultur. :-/

Anonym sa...

Jag råkade ut för kvarnmott i en påse müsli en gång. Den var nästan nyköpt när jag upptäckte dem, så de hade inte hunnit sprida sig, men det var rätt otrevligt ändå.

Du får göra som jag och försöka se det positivt. Så länge det finns ohyra i mjölet finns där inte alltför mycket bekämpningsmedel mot sagda ohyra. Det är bättre att det dyker upp ohyra i mjölet någon gång ibland än att kvarnarna ska spruta så så mycket gift att de stackars krypen inte har en chans.

/Cathy

Kaktusblomman sa...

Vi köper bara ekologiskt mjöl.Såpa var ett bra tips. är egentligen mot all användning av gift.Men är rädd för småkryp.

HÄLSOFOKUS sa...

Välsignar den dag jag började med LCHF och därför inte har rågsikt i skåpet.