Livsmedelsverket borde varna för populärt margarin, anser läkaren Uffe Ravnskov. Sedan många år har vi hjärntvättats ï Tv och tidningar med att vi bör äta Becel i stället för smör och Bregott. Becel innehåller nämligen rikligt med fytosteroler, grönsakernas kolesterol. Fytosterolerna sänker halten av vårt eget kolesterol i blodet och sägs därför minska risken för åderförkalknng och hjärt-kärlsjukdom. Det saknas emellertid kliniska experiment, som visat att ett högt intag av växtsteroler gör nytta. Mycket talar för att det är tvärtom, menar Uffe Ravnskog.
Vilken nytta har vi av Livsmedelsverket egentligen? Går det bara i livsmedelsindustrins ledband?
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel forskning, konsument, matblogg,miljö, Göteborg, hälsa,lantbruk, vetenskap, kost, kostråd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar