I sista avsnittet ska vi då äntligen få svar på frågan hur blev svenskarna ett nation av extraprisjägare, bacillfobiker och mikromatsätare? Varför lagar vi nästan aldrig mat fastän vi älskar att titta på matlagning på tv? Och var blev våra traditioner av? Och varifrån kommer alla pizzerior? Kort sagt: varför äter vi svenskar som vi gör? Det är inte smaken som är det viktiga, utan priset och tiden det tar att laga den. Utan att blinka vräker vi oss snabbmat och snacks som innehåller massor av kemikalier. Det värsta är att tvingar våra äldre och barn att äta samma smörja.
Istället borde vi värna den svenska matkulturen med tex köttbullar,sill, surströmming,kornmmjölspalt, hjortronsylt,lingonsylt,rökt sik, stekt aborre eller gös, dopp i grytan, strömming, västerbottensost, tunnbröd,gravad vildlax och renskav.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, konsument, matblogg, Göteborg, hälsa ,kost, intressant,kostråd
1 kommentar:
Hej!
Vad är det för kemikalier som du menar?
Bästa hälsningar / Joakim
Skicka en kommentar