I topp placerade sig de två dyraste sorterna. Vinnare blev Biggans klassiska variant med tre fyrar i betyg och snäppet efter med samma antal fyrar placerade sig Eriks bearnaise.Men testdeltagarna tyckte att hemmagjord bearnaisesås är bäst, annars får det vara.
"De negativa kommentarerna haglade runt testbordet. Korta invektiv som usch, fy och blä blandades med något fylligare iakttagelser. ”Smakar som soppa”, ”smakar bara smör” och ”smakar som remouladsås”. Kommentarer om konsistensen skiftade mellan rinnig och slemmig. Misstankar om förtjockningsmedel kungjordes. Härmed kan bekräftas att alla såser innehåller något som påverkar konsistensen. Antingen modifierad stärkelse, emulgerings-, stabiliserings- eller förtjockningsmedel."
Tillsatserna ifråga, beskrivs antingen med namn eller E-nummer och finns i ingrediensförteckningarna. Oftast håller regeln att ju kortare lista, desto naturligare produkt. Vinnaren Biggans hade 10 ingredienser och Eriks bearnaise 12, liksom Örneborgs. Medan Jensen´s hade längst lista med 25 olika ingredienser.
Här kan du också hitta recept på hemmagjord bearnaisesås.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, konsument, matblogg, Göteborg, hälsa ,kost, intressant,kostråd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar