onsdag 23 juli 2008

Bluffmjölk i kaffeautomater

Selectas kaffeautomater använder gräddersättningsmedlet whitener istället för mjölk. Det innehåller en bl a av sockerlösning och härdat fett!

Enligt Konsumentföreningen i Stockholm, är det mest mjölkpulver som används i kaffeautomaterna, utom just i selectas där man måste välja om man vill ha något annat.

Man upphör aldrig att förvånas över idérikedoman vad gäller ökad lönsamhet!




5 kommentarer:

Typ noll sa...

Jag blir så f-b-n-d. Jag är diabetiker och ska absolut inte ha något socker. En skvätt mjölk i kaffet har jag dock unnat mig. Nu vet jag bättre. Inget mer kaffe från automat. Blä!

Kaktusblomman sa...

Ja, man blir arg när man läser om allt fusk med livsmedel. Nu gällde detta tydligen bara Selectas kaffeautomater. Men man undrar ju ....

Louise sa...

Nej då, det är inte bara Selecta som har glykossirap och härdat fett i "mjölken". Vi ringde runt till sex kaffeautomatförsäljare och åtminstone två till sålde mest av whitenern och hade det som första alternativ. Men jag vet inte, det kanske också står klart och tydligt på deras kaffeautomater.
Hälsningar Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm

Kaktusblomman sa...

Ok. Då har jag missförstått det hela. Då är det värre än jag trodde. Tack för upplysningen!Det är nog många som inte vet vad whitener är för något. Själv hade jag aldrig hört talas om det tidigare.

Sniglom sa...

Det är ju inte något nytt påfund heller, snart 40 år sedan kaffe"mjölken" användes som tvättmedel på test.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tvattmedel-i-kaffeautomat_1474755.svd