Salmonella spreds från färdig sallad i påse
I november förra året insjuknade 34 personer över hela Sverige i salmonella. Två tredjedelar var kvinnor. Nu har Smittskyddsinstitutet hittat boven i dramat: färdig salladsblandning i påse.
Det var först efter att ha frågat de sjuka samt ett antal slumpvist utvalda kontrollpersoner som myndigheten lyckades ringa in smittkällan. Exakt vilket märke salladspåsen hade kunde undersökningen inte ge svar på, men myndigheten uppmanar nu människor att noga skölja sallad och råa grönsaker.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, matlagning, matblogg, hälsa ,kost, intressant,
I november förra året insjuknade 34 personer över hela Sverige i salmonella. Två tredjedelar var kvinnor. Nu har Smittskyddsinstitutet hittat boven i dramat: färdig salladsblandning i påse.
Det var först efter att ha frågat de sjuka samt ett antal slumpvist utvalda kontrollpersoner som myndigheten lyckades ringa in smittkällan. Exakt vilket märke salladspåsen hade kunde undersökningen inte ge svar på, men myndigheten uppmanar nu människor att noga skölja sallad och råa grönsaker.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, matlagning, matblogg, hälsa ,kost, intressant,
2 kommentarer:
Färdig salladsblandning i påse är väl inget att äta! Förutom salmonellarisk så kan det ju inte vara ett uns näring i något sådant!
Tycker att en del salladsblandningar är goda och bra. Snabbt att använda om man är ett litet hushåll.Men kanske inte ekologiska?
Skicka en kommentar