Kockan Carola Magnusson har tröttnat på dålig skolmat och ställer EU-politikern Anna Maria Corazza Bildt (M) mot väggen. Hon ger ett blekt intryck som bara talar om livsmedelsbolagen goda vilja. Här krävs istället lagstiftning och skärpta regler.
Även boken "Döden i grytan " presenteras samt Camillas matuppror diskuteras.
Det är dåligt att våra barn,äldre och sjuka ska få den sämsta maten både ur smak- och näringssynpunkt. Många kommuner och landsting använder sig att det sk. Cook-and-chill systemet som innebär att man lagar , kyler ner maten för att kunna äta den flera dagar senare. Sedan man öppnat förpackningen ska man inte värma den igen, enligt Carola Magnusson. Det saknas också innehållsförteckning,vilket gör att man inte kan se innehållet. Se programmet och få mer info om färdiglagad mat och tillsatser. Överdriven hygienskräck innebär att de stora företagen har övertaget. Det är bättre att ta leveranser från mindre,lokala och ekologiska företag. De senare använder inte heller GMO-gröda. Varning för majs, soja och ris! Livsmedelsindurtin leder jakten på vinstmaximering och hänsynslös expotering av naturen till priset av människors hälsa.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel forskning, matlagning, matblogg, hälsa,vetenskap, kost, kostråd, konsumentmakt, konsument, konsumenter
2 kommentarer:
Säker på att det inte ska vara COOK-and-chill systemet? ;) Fick mig allt att dra på smilbanden en aning hehe.
Ha, ha ....ändrat nu. Tack för tipset!
Skicka en kommentar