söndag 1 mars 2009

Smöret tar slut!

Nu tar smöret slut i hyllorna- allt fler ratar margarinet och vill äta mat utan tillsatser och annan skit. Vi är mindre rädda för fett i dag och lightprodukterna går starkt tillbaka.

Tobias Wåhlén, informationschef på Arla, bekräftar bilden. Allt fler inser sambandet mellan energiintag och energiåtgång. Att det är viktigt att äta med sans och måtta.

Läkaren t Annika Dahlqvist är oerhört nöjd. Hon har i många år propagerat för att vi ska våga äta mättat fett men undvika tillsatser, socker och stärkelse. Den som är intresserad kan läsa mer på henns blogg.

Själv äter jag en blanding av LCHF och GI-kost och mår prima! Jag har aldrig ätit så god mat och slipper dessutom vara hungrig. Tidigare fick jag blodsockerfall när var ute och promenerade, men det händer aldrig nu. Idag åt vi kyckling med jordnötssås och broccolli samt haricoverts. Till efterätt hallon och björnbär med strössel , samt sås av äggulor och vispad grädde med vaniljsmak. Jättesmaskens! Jag rekommenderar verkligen Annica Dahlqvist& Airams kokbok. Det är enkla och jättegoda recept!

Andra bloggar: , , , , , , , kost livsmedelsverket

Inga kommentarer: