
Konsumenter i samverkan skriver att användningen av Glutamat(E 621)har minskat hos livsmedelsproducenterna efter den kampanj och debatt som varit i media.
Exempel på tillverkare och livsmedelsaffärer som lyssnat på konsumenterna:
* Jakobsdals som tillverkar skinka, slutade använda glutamat och märkte tydligt ut det på paketen ”Fri från glutamat E 621”
* Pärssons , de med tunna skivor av pålägg
* Bröderna Nilsson har produkter som marknadsförs under det egna märket egna märket ”Fri från Glutamat E 621”.
*Konsum Värmland har nylanserade köttbullar utan glutamat också.
Flera har tagit bort glutamat och det framgår av innehållsförteckningen, utan specifik ”fri-från-märkning”, så läs på paketen och fortsätt bojkotta glutamat-produkter!
hälsa
mat
samhälle
livsmedel
konsumenträtt
konsumentupplysning
2 kommentarer:
Underbart! Nu är det dags att fortsätta kampen mot AZO-färgämen och andra styggelser.
Ja visst!Det verkar ju ge resultat!
Skicka en kommentar