onsdag 21 maj 2008

Cecilia Malmström uppköpt av matlobbyister?

Sjukt att Coca-Cola, Heinz och Procter & Gamble med kompani ska vara med och bestämma vilka kostrekommendationer som EU ska ge till sina medborgare!Livsmedelsindustrin vill få oss att tro att t ex coca-cola, ketschup och chips är nyttiga, trots att vi blir allt fetare och sjukare pga de kemiska tillsatser i form av transfetter och andra kemikalier som tillsätts i vår föda. Socker och sötningsmedel är också en vanlig tillsats i många livsmedel.

Cecilia Malmström, Sveriges EU minister, sa i nyheterna på T ikväll att det inte gjorde något att livsmedelsindustrin medverkar i kostrekommendationer! Hon tyckte, tvåtom att det var positivt och att det var bra att få in synpunkter från olika håll.Antingen är hon väldigt korkad eller också uppköpt av matlobbyn! Det är självklart att kostrekommendationer som ges ut av Livsmedelsverket ska vara objektiva och sakligt grundade.Hur ska vi annars kunna lita på dem?

Livsmedelslobbyn ifrågasatte t ex WHO:s rekommendationer om minskad konsumtion av socker och läsk. De har också tonat ner kopplingen mellan dålig kost och fetma och i stället framfört bristande fysisk aktivitet som den stora faran. Hur förtroendeingivande är det?


http://intressant.se/intressant


Inga kommentarer: