måndag 11 februari 2008

Geléhallon smakade giftigt

Enligt GP idag var geléhallon tillverkade av Toms - Webes överdoserade med sk. aromämnen. Det är konstgjorda tillsatser som görs i livsmedel för att dölja att äkta råvaror ersatts med billigare ingredienser som t ex stärkelse, fett, vatten och sötningsmedel. Om det inte finns tillräckligt med t ex hallon i en produkt smakar och luktar den inte hallon och ersätts den med aromämne. Låter smaskigt va? Godis vi äter är bara en äcklig röra av kemiska tillsatser som har väldigt lite samband med naturliga råvaror.

Varje svensk får varje år i sig 6 kg (!) livsmedelstilllsatser. Vad gör Livsmedelsverket som sköter tillsynen av livsmedel? De verkar bakbundna av knäppa EU-regler som i det kapitalistiska systemet EU innebär att "konkurrensen inte får snedvridas" - en gyllene regel i EU som överordnas konsumenternas hälsa.Starka lobbygrupper för livsmedelsindustrin har alltför stor makt inom EU.

Hur länge ska detta få pågå? Hur många drabbas av allergier eller andra sjukdomar pga Livsmedelverkets flathet?

2 kommentarer:

akjalam sa...

Ha jobbat på cloetta där det växte hår på gammal choklad under maskinerna.
blää
Pierre Elorama
http://www.elorama.se

Kaktusblomman sa...

Usch,det låter äckligt! Vill nog inte ha choklad efter detta...