GP har den senaste tiden haft flera intressanta in lägg om bluffen inom livsmedelsindustrin och Livsmedelverkets förbluffande flathet. Artiklarna har handlat om:
- lax som inte är lax utan en annan sämre, billigare fisksort (cumlax), men kallas "Stllahavslax" för att lura oss, konsistensgivare
- ICA:s frysta fiskgratäng som innehåller farliga transfetter, aromämnen, glutamat (som barn blir prilliga av)
- Fiberrikt bröd" som inte har mer fibrer än en vanlig franska
- "Svensk mat" som inte är svensk utan tillveraks i ett annat land
- Vilseledande märkning av mat, där vi luras att varan är svensk eller tillagas enligt gamla recept tex Lönnebergaskinka som tillverkas i Vimmerby.Rökt hamburgerkött från Pärssons som sägs vara svensk fastän den innehåller syd-amerikanskt kött!Bohusskinkan kommer från Danmark och Onsalakorven innehåller tyskt kött.Bror Jacobs rökta skinka innehåller tyskt kött mm.
- Gammal köttfärs som märks om på ICA bl a.
- Läsken Fun Light med smaker som "Strawberry och "Tropical fruit"som inte innehåller någon frukt.
_ Kycklingburgare från MacDonalds som innehåller 25 olika tillsatser om man räknar bröd och sås.
Hur länge ska detta få pågå? Så länge maten inte är "farlig" tillåts den i Sverige!Men vem vet något om effekten på längre sikt?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar