måndag 29 augusti 2011

Bakterier i Ica:s varmkorv

Ica återkallar flera partier med varmkorv sedan de testats positivt för listeria vid en rutinkontroll. Det gäller varmkorv från företagets egna varumärke och från Euroshopper, som sålts över hela landet

De berörda förpackningarna är Ica Varmkorv, 900 gram och 630 gram, med bäst-före datum 14 och 16 september, samt Euroshoppers förpackningar med 900 gram med bäst-före-datum den 16 september. Inhandlade förpackningar kan lämnas tillbaka i butik mot återbetalning, uppger Ica.

Listeriabakterien kan orsaka blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation hos människor och innebär framförallt en hälsorisk för gravida, alkoholmissbrukare och personer med nedsatt immunförsvar. Bakterien dör dock ofta vid en matlagningstemperatur på 70 grader.Så det gäller att hålla korven varm ...

Bloggar: ,, , , ,vetenskapkonsument, konsumenter,

Inga kommentarer: