tisdag 28 april 2009

Salmonellamisstänkt köttfärs i Gävle

Återkallandet gäller blandfärs i storförpackning, 2,5 kilo, av Icas eget märke med sista förbrukningsdag 29 april.Företagets egna analyser visar att partiet innehåller salmonella.

– Det är endast 400 förpackningar som har hunnit gå ut till butikerna av det här partiet, det kom ut till butikerna i fredags, säger Johanna Stiernstedt, kvalitetschef på Ica AB.

Var i landet de har hamnat och om de har hunnit säljas kan hon inte ge något svar på. Att bekräfta ett analyssvar av salmonella tar tre dagar. Eftersom köttfärs är en färskvara med kort hållbarhet skickar man alltså ut varan till butikerna innan det definitiva analyssvaret har kommit. Men Johanna Stiernstedt lugnar de som eventuellt har hunnit äta av köttfärsen.

– Det hör ju till att man genomsteker färs som innehåller fläsk. Om de har stekt sin köttfärs ordentligt behöver de inte vara oroliga, säger hon.

Det var det mest korkade jag hört! Hur kan de skicka ut köttfärsen till försäljning innan de vet om den är smittad???Tala om ansvarslöst!

Andra bloggar: , , , , , , , kost

Inga kommentarer: