söndag 26 oktober 2008

Snusk i charkdisken!

Först köttfärsskandalen. Och nu en nyhet om snusk i charkdisken. I 90 inspekterade butiker i Västra Götaland fick 91 av 153 prover av skivade charkuterier ( rostbiff, rökt och kokt skinka) anmärkning. På ren svenska: 59 procent av proverna innehöll för många bakterier! Det var kommunerna som gjorde kontrollen.

Värst var rostbiffen, 18 av 22 prover fick en anmärkning. Mer än hälften av proverna av de testade rökta och kokta skinkorna innehöll också för mycket bakterier.Orsaken till det dåliga resultatet är främst de för långa hållbarhetstiderna och hygienen hos personalen. Vilka kedjor som fått anmärkningar framgår inte av rapporten. Men generellt är datummärkningen ofta för optimistisk, i vissa fall är hållbarhetstiden satt till över 20 dagar. Personalen slarvar också med att tvätta händerna. SKÄRPNING!




Inga kommentarer: