torsdag 24 april 2008

Vattensjuk kyckling

Råd&Rön har gjort en undersökning som visar att 20% av dansk, fryst kyckling inte är kyckling, utan vatten och kemikalier. Mums,mums!! Nu har tillverkarna tydligen också börjat spruta in vatten i färsk kyckling.

De vanligaste tillsatserna är förutom vatten,salt och socker, även stabiliseringsmedel,antioxidationsmedel och konserveringsmedel. Stabiliseringsmedel används för att hålla kvar köttet i vattnet,medan antioxidationsmedel motverkar härskning och konserveringsmedel förhindrar smakförändringar.Tillsatserna medför att kilopriset blir lägre och att kycklingen håller sig längre.

Jag tycker att måttet är rågat när tillverkarna börjar spruta in vatten i färsk kyckling också!

För att stoppa denna utveckling bör vi konsumenter bojkotta kyckling från Danmark och den basiliansska Seabreeze (sjöbris!!!) på ICA, samt färska kycklingfileer på Pris Extra Basic och Coop Forum Extra.

Jag kommer att läsa innehållsförteckningen i fortsättningen och står det "marinerad", "mörad" eller något om tillsatser så köper jag det inte!

Skriv på Camillas matuppror för mindre kemiska tillsatser i maten !

Hakke har också en tävling om vem som hittar flest tillsatser i våra livsmedel.


1 kommentar:

Ekodirekt sa...

Hej! Jag vill tipsa Kaktusblomman med läsare i Stockholm om www.ekodirekt.se
Vi är en nätbutik som säljer ekologiska livsmedel, t. ex KRAV-märkt kyckling. Välkomna att kolla in vårt sortiment & tack för en läsvärd blogg med många kloka inlägg! Mvh Ingrid Engarås marknad@ekodirekt.se