söndag 27 april 2008

Mer panering än fisk i fiskpinnen

Fiskpinnarna innehöll mer än 50% panering än fisk, visar ett labotatorietest som gjorts på uppdrag av GP. Det är alltså inte bra något bra val att äta fiskpinnar då de dels innehåller lite fisk, dels innehåller för mycket fett. Kilopriset blir väldigt högt. Det är också olika vilken slags fisk de innehåller. Det kan vara allt från ospecificerat fiskkött och Alaska polloc till sej och torsk.Nu förstår jag varför min yngste son som inte äter fisk, äter fiskpinnar!Fiskpinnar innehåller som all färdiglagad mat, många tillsatser. De vanligaste är E 262 (konserveringsmedel), E 301 och E 331 (antioxidationsmedel) samt E 407 och E 451 (stabiliseringsmedel).

Man ska inte köpa fisk som är utrotningshotad, tex torsk. För att vara på den säkra sidan bör man välja fisk som är miljömärkt med KRAV eller MSC.

Det bästa är att köpa fiskfileér och panera dem själv. Det är väldigt enkelt. Det är bara att vispa upp ett ägg sedan blanda ströbröd och mjöl med salt och peppar på ett fat. Fisken vänds först i ägget och sedan i mjöl-röran. Sedan steker man fisken.

.

Inga kommentarer: