Hushållen slänger flera kilo mat i onödan varje vecka. Men debatten om matsvinnet har haft effekt.Nästan hälften av svenskarna har ändrat sina vanor.Medvetenheten om de stora mängder mat som slängs i onödan ökar, visar en rapport som Konsumentföreningen Stockholm presenterade.
Ett annat sätt att hålla igen på matpengarna är att inte låta sig förledas av datummärkningen och kasta mat enbart därför att bäst-före-datumet närmar sig, menar Leif Mannerström , känd kock. Själv är det smak. lukt och syn jag använder för att avgöra om maten är ätbar. det kommer man långt med. Creme fraiche och fil kan man t ex äta flera veckor efter bäst- före-datum. Oöppnade förpackningar av mjölk, fil och grädde håller sig ca en vecka efter datumet gått ut.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, forskning, matlagning, matblogg, hälsa,vetenskap, kost, kostråd, konsumentmakt, konsument, konsumenter
Ett annat sätt att hålla igen på matpengarna är att inte låta sig förledas av datummärkningen och kasta mat enbart därför att bäst-före-datumet närmar sig, menar Leif Mannerström , känd kock. Själv är det smak. lukt och syn jag använder för att avgöra om maten är ätbar. det kommer man långt med. Creme fraiche och fil kan man t ex äta flera veckor efter bäst- före-datum. Oöppnade förpackningar av mjölk, fil och grädde håller sig ca en vecka efter datumet gått ut.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, forskning, matlagning, matblogg, hälsa,vetenskap, kost, kostråd, konsumentmakt, konsument, konsumenter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar