tisdag 18 augusti 2009

Charkvaror till barn ökar risken för cancer

Risken för att drabbas av tarmcancer senare i livet ökar bland barn som äter skinka och salami dagligen, menar välgörenhetsorganisationen World Cancer Research Fund (WCRF). De varnar för barn skinka, korv eller någon annan typ av charkvara som innehåller bearbetat kött. WCRF menar att risken för att drabbas av tarmcancer ökar ju mer charkvaror man äter.

Det finns ännu ingen forskning på barn, men organisationen hävdar att bevisen vad gäller cancerrisken för vuxna är så pass starka att man bör tänka på sina barn. Från fem års ålder bör barnen att äta mer hälsosamt så att de får nyttiga matvanor i tidigt i livet. Skinka bör därför undvikas helt eller endast ges till barnen någon enstaka gång, och intaget av rött kött bör begränsas till max 500 gram i veckan, anser WCRF. Gäller det korv också?

Andra bloggar: , , , , , , , kost

Inga kommentarer: