lördag 24 oktober 2009

Matsnusk hos Tinas cookalong

Pernilla Wahlgren gästade Tina Nordström i köket. Tala om matsnusk! Tina Nordström gräver i salladen med händerna och använder inga bestick när hon lägger upp den. Heder åt Pernilla Wahlgren som protesterade mot detta snusk! Gästerna är helt förfärade och verkar inte tycka att det ser särskilt aptitligt ut. Hon skär inte i heller i kycklingen för se om den är färdigstekt. Kyckling som innehåller så mycket bakterier (campylobakter). Det är osäkert om hon tvättade händerna sedan hon tagit och petat i kycklingen. De står dessutom och lagar mat utan skyddskläder ( Tina i skinnjacka!) och med det långa håret fritt hängande (Pernilla) Gör de så här på restaurangerna så vill då inte jag gå ut och äta.

Här kan ni se hur mycket bakterier det är i kyckling

Det är rörigt och stressigt med TV-skärmar och dålig reklam. Vilket dåligt program!

Bloggar: ,, , ,miljö, , Göteborg, , media, aktuellt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud, orka vara så petig! Matlagning är i min mening något kul och naturligt, och denna överdrivna kliniska renlighet är tröttsam. Tina är väl rutinerad i köket och skulle väl aldrig gräva i salladen med snuskiga händer, det blir dessutom bättre blandning om man gör så. Jag tycker också om att känna på maten när jag lagar mat. Och svensk kyckling är det nästan aldrig en massa farliga bakterier i, den där rädslan är också uppförstorad.

Kaktusblomman sa...

Det är en annan sak när man lagar mat till sig själv,men när man har gäster får man vara mer noga med renligheten. Man ska tex tvätta händerna och inte använda samma skärbräda och knivar när man tillagar kyckling och grönsaker eftersom de inte kokas. Speciellt noga med sallad. Läs mer här http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Test---kycklingfileer/

Även svensk kyckling kan innehålla bakterier, särskilt färsk.