I TV 4:as Matakuten visar de hur snåla kommuner riskerar barnens hälsa genom att servera barnen skolmat som är full av kemikalier och färgämnen! Nu mera står personalen bara och värmer upp kyld eller fryst mat som förutom sämre smak dessutom innehåller mindre näring än färsk mat. Cock and chill-metoden, som det kallas. Det är storkök som lagar till mat och kyler snabbt ner den. Kompetent personal får bara värma upp mat. Se tex hur Töreboda kommunsnålar på bekostnad av barnen. I Matakuten är det Södervärnsskolan i Visby,Vendelsömalmsskolan i Haninge kommun och Växthuset i Uppsala som har skolmat fulll av tillsatser och färgämnen samt tex vattenglaserad fisk som är full av vatten för att kilopriset ska bli så lågt som möjligt. Skamligt! De bryr sig bara om vad det kostar inte vilken kvalitet det är och vad den innehåller! Det värsta är att våra åldringar behandlas på samma sätt!
Bloggar: samhälle, livsmedel forskning, konsument, matblogg,miljö, hälsa ,kost, kostråd ,fett, mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar