torsdag 15 oktober 2009

Citygross hjälper konsumenterna

Från Camillas matuppror: City Gross går nu ut stenhårt för att hjälpa konsumenten att välja rätt mat, kolla » klippet hon nosat upp! De kommer att märka ut alla varor som klassas Äkta vara enligt Mats-Eric Nilsson (den hemlige kockens) modell. Det är hans organisation » Äkta vara som står med pekpinnen.

Detta innebär att en av de stora problemen för oss konsumenter ”jag förstår inte innehållsförteckningen” eller ”jag kan inte läsa det är för små bokstäver” blir undanröjda. Du behöver bara leta efter Äkta vara-märkningen och du är garanterad mat,inte kemi och utfyllnadsmaterial. Detta är mycket glädjande för oss konsumenter och ett steg i rätt riktning! Vilken press kommer inte detta att sätta på industrin att plocka bort onödiga tillsatser om de vill sälja sina produkter? Vilken press kommer inte detta att sätta på övriga handlare, ICA, Coop, Axfood med flera att göra likadant?

Det finns säkert många orsaker: bloggar, tidningsartiklar, böcker, Tv-program mm, men Camillas matuppror har säkert bidragit.

Bloggar: ,, , , ,miljö, Göteborg, ,kost, kostråd ,

1 kommentar:

Martina sa...

Javisst ska vi ge City Gross en eloge. Dom har dessutom börjat sälja allt ekologiskt nötkött till samma pris som "vanligt" kött för att dom vill att vi konsumenter ska upptäcka det ekologiska köttet.