torsdag 8 oktober 2009

Konsument-Forum Göteborg planerar aktiviteter

Ny hemsida för Konsument-Forum Göteborg
Konsument-Forum håller på att utveckla den lokala hemsidan för Konsument-Forum Göteborg och redan nu kan du se vad som lagts ut. Senare kommer den att administreras från Göteborg och kompletteras med ett Forum för intern debatt och diskussion och kanske samordnade aktioner.Länken är här: Konsument-Forum Göteborg .

Redan i morgon kompletteras hemsidan med "arbetsgruppen Mat och Hälsa" och där planeras föredrag om LCHF, kosten med mindre kolhydrater och mera fett, som ger snabb viktminskning och hjälp vid diabetes och andra välfärdssjukdomar.

Du som har barn och ungdomar i skolan kommer att få "professionell" ledning för att göra aktioner i din kommun, för att i första hand få alternativ till lättmjölken och lättmargarinerna.Till ett kommande möte försöker vi få någon av forskarna på Sahlgrenska att berätta om hur man får ner allergierna hos våra barn (mera smör och fisk,

Kalkonmiddag
Lite senare arrangerar vi en "Kalkonmiddag" med trevliga rätter på kalkon, samt information från stor uppfödare i trakten, som även kan ställa upp och leverera kalkon till intresserade i gruppen. Kanske kan vi ordna en samtidig provsmakning av ekologiska och KRAV-godkända viner.Boka redan nu kanske din julkalkon! I vart fall ditt intresse av mera information, till Frank Moberg på e-post: frank.moberg@comhem.se.

Ja tänk bara vad som kan hända när vi konsumenter börjar ta tag i sakerna själva, då blir vi något att räkna med.Börja redan nu prata med vänner och bekanta om mötet den 28/10 och kommande aktiviteter och intressera dem för att gå med i Sveriges Konsumenter i Samverkan och därmed automatiskt i Konsument-Forum Göteborg!

Bloggar: ,, , ,miljö, Göteborg, ,kost, kostråd ,

Inga kommentarer: