onsdag 14 oktober 2009

Findus utan tillsatser?

Findus presenterar nu en nollvision när det gäller tillsatser i företagets mat. I vår ska samtliga enportionsrätter ha gått från ett urval av 28 tillsatser till maximalt sex, men de flesta rätterna kommer att vara fria från tillsatser. Nu i höst presenteras de första nio produkterna som lever upp till de nya, högt ställda kraven. Alla dessa rätter kommer att vara utan tillsatser. Bra gjort!

Visionen är noll tillsatser!
De fåtal tillsatser som kan komma användas finns alla med på EU:s lista över godkända tillsatser i ekologiska livsmedel. Eventuella undantag från nollvisionen görs i första hand för att garantera matens säkerhet. Ingredienser som inte godkänns enligt de nya ramarna ersätts. Detta arbete kommer att ställa väldigt stora krav på Findus, men förutsätter också ett nära samarbete med underleverantörer i syfte att ta fram nya ingredienser som lever upp till de hårda kvalitetskraven. När tillsatser används finns också en förklaring till varför på förpackningens baksida under rubriken "Iskalla fakta".

Vad ska man tro om det här? Funkar det så har vi konsumenter lyckats tack vare en kraftig opinion i konsumentföreningar, media och bloggar. Konsumenterna har makt att förändra.

Bloggar: ,, , , ,miljö, Göteborg, ,kost, kostråd ,

Inga kommentarer: