I dag finns det en vedertagen hypotes om att fet mat ger högt kolesterol som ger hjärtinfarkt, men det är bara en tes som egentligen inte har blivit bevisad, säger Sara Holmberg, läkare och forskare vid FoU-centrum i Landstinget Kronoberg, till nyhetsbyrån TT. En hypotes är att frukt och grönsaker bland annat innehåller fettlösliga vitaminer, som inte tas upp av kroppen om det inte finns något fett i kosten. Undrar vad Livsmedelsverket nu säger? Det är väl inte riktigt vad Annica Dahlqvist och LCHF-förespråkarna säger. De tycker ju inte att man ska äta frukt, däremot fett i stora mängder. Med risk för att reta LCHF-gänget, måste jag säga att detta låter mera logiskt. Jag har svårt att tro att frukt och grönskare skulle vara skadligt, förutom om man tänker på kadmiumnivåerna förstås.
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, konsument, matblogg,miljö, Göteborg, jordbruk, odlingsmark, ekologisk odling, hälsa, lantbruk, intressant
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar