söndag 22 februari 2009

Nytt sätt att behandla cornflakes

Enligt ett nyhetsbrev från Bakery and Snacks har nu den tyska ingredienstillverkaren Alfred Wolff lyckats utveckla ett nytt ytbehandlingsmedel för chokladöverdragna cornflakes. Den nya "smarta" tillsatsen, kallad Quick Sol, anses vara betydligt bättre än tidigare substanser på att fylla flingfabrikanternas krav på förbättrad ytglans och mer skyddande beläggning. Enligt det tyska företaget kan flingorna nu få en perfekt glänsande yta utan att tappa i krispighet.

Förutom tidsvinste, framhåller företaget att de producenter som använder Quick Sol på sina produkter även kan få en ”renare” innehållsförteckning, en så kallad
clean label.

Tidigare ytbehandlingsmedel har nämligen bestått av shellack, vilket måste deklareras som E 904. Detta ämne utvinns ur sekret från den indiska lacksköldlusen, vilket kan verka provocerande på veganer men även personer på som av religiösa skäl inte nyttjar sprit eftersom alkohol används i framställningsprocessen.

Andra bloggar:
, , , , , , , kost,

Inga kommentarer: