En blogg om matbluffen vi dagligen utsätts för av livsmedelsindustrin. Det är fiffel & båg av högsta klass för att lura oss konsumenter att köpa deras produkter, som tillverkas till så lågt pris och kvalitet som möjligt. Vi luras också att följa kostråd som saknar förankring i forskningen.
måndag 23 februari 2009
Ekologiskt vin bättre för hälsan
Med ekologiskt vin avses ekologiskt odlat vin, det vill säga att druvorna odlats utan kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Bra för miljön, bra för kroppen. Enligt Naturskyddsföreningen hittas små mängder gifter i alla modernt odlade viner. Men varför finns det så få att köpa? På Systembolaget finns endast 200 ekologiska och de flesta måste beställas.
Främsta förklaringen är att konsumenterna inte än efterfrågar dessa viner. Det finns enligt artikeln, många vinbönder som inte talar om att de odlar ekologiskt, ”för det har man ju alltid gjort”.
I dag kan man inte säga att ekologiskt vin är av sämre kvalitet, tvärtom många är riktigt bra. Att odla ekologiskt är dyrare. Till skillnad från ekologiska livsmedel, är de ekologiska vinerna endast marginellt dyrare. Så handla ekologiskt vin, det är bra på alla sätt, både för dig och för miljön!
Andra bloggar: hälsa, mat, livsmedel, samhälle, konsument, matblogg, matlagning, kost,
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ett tips är vinproducenten Bonterra, från californien. Så otroligt gott vin (har främst druckit det via, ligger på 110:- tror jag), det är verkligen hur bra vin som helst. det gäller ju att gynna sådant här nytänk i olika branscher när det dyker upp, bra att du tar upp det!
Skicka en kommentar