Se recensionen av Dr. Dahlqvists och Airams nya LCHF-kokbok på bloggen Kost och Hälsa . Johanna Söderlund tycker att boken är trevlig med fina bilder och att den är bred, med recept av många olika slag - t.ex. hittar man recept på blomkålsmos, plättar, hallongräddglass, gulaschsoppa och bearnaissesås. Hon skriver att den främst är en grundkokbok, med många ägg- och färsrätter som stomme. Vidare att recepten ser väldigt goda ut och att hon tror att de fungerar bra för de flesta; hon kommer dock själv inte att äta av så många av rätterna i deras grundform, eftersom hon tror att kan verka alltför aptitstimulerande. Som ofta är fallet med LCHF-recept så innehåller de grädde och lagrad ost i överflöd. Många av recepten i boken är dessutom väldigt kolhydratsnåla, men för den som vill går det ju bra att lägga till mer grönsaker och andra kolhydratkällor också. Hon tror därför att recepten funkar även i familjer där man äter lite olika.
Själv tror jag inte att det är bra att bara äta en massa fett och proteiner, grönsaker behövs för att man ska må bra. Däremot kan man äta grönsaker som har lågt glykokemiskt index. Det är roligt med nya kokböcker om de ger nya ideér, men oftast har de stulit recepten från någon annan kokbok och lancerar dem sedan som sina egna.
Andra bloggar: hälsa, mat, livsmedel, samhälle, konsument, matblogg, matlagning, kost livsmedelsverket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar