Det är enkelt och bekvämt att använda färdiga tårtbottnar när man ska göra tårta.Det har jag själv gjort flera gånger. Men jag har funderat på hur de kan hålla sig så länge i affären? Efter att ha läst Mats-Eric Nilssons bok "Äkta vara" (rekommenderas) har jag fått svaret och nu har jag bestämt mig för att baka själv i fortsättningen. Färdiga tårtbottnar är nämligen en salig röra av tillsatser. I Hägges har 10 av 17 ingredienser E-nummer)medan Ica:s 7 av 10.Orsaken är att de ska ha lång hållbarhet. Skulle de inte kunna sälja dem djupfrysta istället?
hälsa
Miljö
mat
livsmedel
samhälle
konsument
Matblogg
matlagning
kost
2 kommentarer:
Tyvärr så har dom ju lika mycket E-nummer i frysta grejor. Tillverkarna verkar inte fatta att vi inte vill ha "rena" produkter utan tillsatser.
Konstigt att budskapet inte gått fram.....
Skicka en kommentar