GI-kost har en lika bra effekt som tabletter för både typ 1- och typ 2-diabetes, enligt en forskningsgenomgång från Cochrane-institutet.Det är mycket bra att denna sammanställning gjorts och det är en styrka att det finns gynnsamma effekter av GI-kost, åtminstone på kort sikt, för både barn och vuxna och för både typ 1- och typ 2-diabetes, säger Kjell Asplund, tidigare generaldirektör på Socialstyrelsen. Han leder arbetet med den pågående svenska forskningsgenomgången. Asplund påpekar dock att effekten inte är jättestor och då studierna pågick under ganska kort tid vet man inte om effekten håller i sig på lång sikt. Den längsta studien varade i 12 månader. Dessutom vet man inte heller om det finns risk för långsiktiga biverkningar.
Jippi! Äntligen börjar myndigheterna förstå att GI-kosten är bra!När ska Livsmedelsverket fatta det också? Men vad ska läkemedelsföretagen säga? Nu försvinner ju en bra mjölkko?
hälsa
mat
livsmedel
samhälle
konsument
Matblogg
matlagning
kost
sjukdom
sjuk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar