fredag 23 januari 2009

Livsmedelsverket ger dubbla budskap

Det är ganska lustigt! Socialstyrelsen har ändrat sina kostrekommendationer för diabetes och nu rekommenderas GI-kost, eftersom det har haft bättre effekt än mediciner. (Se mitt tidgare inlägg ). Medan Livsmedelsverket fortsätter sitt korståg mot mättat fett och hänvisar till forskningen, när det istället är organisationer som Skolmatens vänner och andra företrädare för livsmedslindustrin som påverkat. Skolmatens vänner har ju haft ett stort inflytande på kostråden till skolorna.

Så här skriver Livsmedelsverket:

"Om Livsmedelsverket skulle ändra på kostråden på så bräckliga grunder vore det ett allvarligt avsteg från vårt uppdrag. Vi måste basera de kostråd vi ger på en noggrann analys av hela det tillgängliga vetenskapliga underlaget. " Vilken dubbelmoral! Livsmedelstillverkare är väl inte mer förtroendeingivande, tvärtom. Vinstintresset vinner över hälsoaspekterna.

Visserligen måste man skilja mellan kostråd och bantningsmetoder, men det är ju konsaterat att GI- eller LCHF-kost både ger viktminskning och lägre blodsocker.Min tillit till Livsmedelsverket har fått en allvarlig knäck sedan jag upptäckte samarbetet med industrin. Det är samma med Rössner och Co. Money talks!







kost

1 kommentar:

Anonym sa...

OBS! Ät aldrig vanillin, vare sig i choklad eller i något annat. Vanillin extraheras vid pappersmassatillverkningen och är cancerogent.

Vanillin är ännu ett djävulskap i förgiftandet av svenska folket. Skäms Marabou och skäms Livsmedelsverket! Skäms på er!

Till och med i Indien försöker man nu förbjuda vanillin! I det bespottade miljöhaveriet Indien! Medan man i Sverige självgott inte marknadsför något annat än den förbannade vanillinchokladen.

http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/2116220.cms