Tro det eller ej, men i färdiga marängbottnar där själva stommen utgörs av äggvita och socker ingår ingen äggvita!I Nobelbagarns och Va´Gotts bottnar är det desto mer förtjockningsmedel. Att de inte skäms!
Recept på hemlagad tårtbotten:
4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Till tårtbottnar tar du en rund form (25 centimeter i diameter) eller en avlång form (20 x 30 centimeter). Vispa ägg och socker vitt och poröst i några minuter. Vänd försiktigt i mjöl och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Prova med en sticka den ska var torr. Låt botten svalna något och vänd upp den på en tallrik eller ett galler. (Källa: Leila Lindholm)
hälsa
Miljö
mat
livsmedel
samhälle
konsument
Matblogg
matlagning
kost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar