Enligt hans mening är det i grunden frågan om en ekonomisk strid på fettmarknaden mellan å ena sidan vegetabiliska fettindustrin (margarinindustrin) och å andra sidan mejeriindustrin. Den förra har ofta omättade fetter i sina råvaror, medan den senare har mättade fetter. Margarinindustrin har genom hård marknadsföring och t o m genom att avlöna expertis som arbetat för Livsmedelsverket fått allmänheten att tro att mättade fetter - dvs konkurrentens fetter - skall undvikas.
Här följer en sammanställning av olika exempel på förbättrad hälsa som sätts i samband med intag av mättade fetter.
- Förbättrar hjärthälsan
- Ger starkare benvävnad
- Förbättrar leverns funktion
- Förbättrar lungornas funktion
- Förbättrar hjärnans funktion
- Förbättrar nervsystemets funktion
- Förbättrar immunförsvarets funktion
Om man ska tro det Gunnar Lindgren skriver, så har Annica Dahlqvist rätt i det hon skriver om LCHF. Hans källa är Tim Ferris och Dr Mercola
Bloggar: hälsa, mat ,samhälle, livsmedel forskning, samhälle, konsument, matblogg,miljö, LCHF, vetenskap ,Annica Dahlqvist
Om man ska tro det Gunnar Lindgren skriver, så har Annica Dahlqvist rätt i det hon skriver om LCHF. Hans källa är Tim Ferris och Dr Mercola
Bloggar: hälsa, mat ,samhälle, livsmedel forskning, samhälle, konsument, matblogg,miljö, LCHF, vetenskap ,Annica Dahlqvist
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar