Ett obegripligt beslut med tanke på att energirik standardmjölk (med naturliga fettlösliga vitaminer) och naturligt energirikt smör är betydligt billigare per energienhet än vattnig lättmjölk och utspätt gulfärgat industrifett. Hur tänker våra beslutsfattare? Tänker de över huvud taget? Många föräldrar har ingen aning om vad deras barn stoppar i sig i skolan.
Följande frågor är det befogat att man som förälder ställer sig:
Vad innehåller lättmargarin och hur tillverkas det? Denna smörja serveras våra barn!!!
Skolbudget? En skola med 500 elever kan spara 40 000 kr per år genom att servera säkra, naturliga och goda livsmedel istället för lightprodukter. Skicka ett mail till kostdemokrati@gmail.com så sänder de över en Excel-modell som visar hur mycket er skola skulle spara varje år.
Jämför hyllpris med vad du får när du handlar, om du räknar bort tillsatt vatten. Vad blir resultatet? Lättmargarin är 40 % dyrare än den äkta varan Bregott. Oj vad lurade vi blir
Vad finns det för vetenskapliga belägg för att mättat fett är skadligt? Läs Uffe Ragneskogs artikel i Áftonbladet: Skrämselpropadanda av amatörer. Mer info om projektet finns på sajten Kostdemokrati .
Bloggar: mat ,samhälle, livsmedel, konsument, matblogg, Göteborg, hälsa ,forskning, kost, kostråd ,fett, mat, intressant,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar