tisdag 24 november 2009

Även svenska grisar vanvårdade

Aktivister har besökt hundra gårdar under två års tid, utan att ägarna vetat om det, och dokumenterat förhållandena. Vanvården är omfattande på de svenska grisgårdarna – många bryter mot djurskyddslagen. Enligt organisationen bryter så många som 94 procent av gårdarna mot djurskyddslagen. Gårdarna har nu polisanmälts. Totalt har en tiondel av alla grisfarmar i landet besökts.

Grisarna har brist på halm, sitter i sin egen avföring och flera har olika typer av sår och skador. . En film från Djurrättsalliansen visar hur smutsiga grisar tuggar på en död gris. Personer från organisationen Djurrättsalliansen har bl a filmat inne i på en gård som ägs av Lars Hultström ordförande för Swedish Meat, styrelseledamot på HK Scan och Svenska djurhälsovården.

Vi som har tutats i av Scan att svenskt griskött är så bra efter skandalerna med danska grisar, mmen tydligen är det inte så mycket bättre här i Sverige.Det är skandal att en ledamot av bl a Scan och Swedish Meat vanvårdar sina egna djur! Hoppas verkligen att det inte är ekologiska grisar som vanvårdats.

Bloggar: ,, , , , Göteborg, ,kost, miljö, jordbruk, odlingsmark, ekologisk odling, lantbruk,SLU

Inga kommentarer: