söndag 30 augusti 2009

Vill vi ha avloppsslam på våra jordar?Möte i Göteborg!

Datum: 2009-09-02

Tid: 18.00 - 19.30

Ort: Göteborg (förmodligen i EKO-centrums lokaler)

Med spridning av slam "certifierat" enligt Revaq-processen, vill Svenskt vatten återföra fosfor till svensk åkermark. Ann Mattsson på Gryaab redogör för Revaq och utveckling av slamkvalitet.Slammet innehåller förutom fosfor också många av samhällets avfallsprodukter.


Många har reagerat kraftigt mot spridningens irreversibla och oöverskådliga effekter. Se upprop i DN 2009-04-19. Gunnar Lindgren, känd miljödebattör, redogör varför det för honom är otänkbart.Ett alternativt sätt är att ta vara på fosforn genom förbränning av slammet. Patrik Enfält på Easy Mining beskriver principer och erfarenheter.Ett arrangemang i samarbete med Ingenjörer för Miljön (IfM).Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Läs också vad bloggen Konsument Sverige har skrivit om avloppsslam.

Bloggar: , ,, , , , ,miljö, ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hormoner och asbest i dricksvattnet.

Kloakslamm med kadmium.

MAten besprutad och processad.

Nu får det fanimig räcka.

Svenskar har redan 30ggr mer kadmium i njurarna ärn Eu godkända gränsvärden.

Vi blir sakta steriliserade av makteliten.

NU FÅR DET FANIMIG RÄCKA

Kaktusblomman sa...

Ja, hjälp till att protestera mot avloppsslammet

Anonym sa...

Ja, vi vill ha avloppsslam på åkrarna! Om det är förgiftat av tungmetaller och annat, så är inte lösningen att spola ut det i insjöarna, utan att rena det bättre. Lyft på aluminiumkepsen och se helheten!

Kaktusblomman sa...

Det är ingen bra lösning att lägga det på våra åkrar där det tas upp i födan, bara för att reningen av avloppet är dålig. Avloppsslammet innehåller också läkmedel som tex antibiotika och östrogen (hormoner). Men jag håller med dig om att det borde renas bättre. Myndigheterna kallar det "kretslopp" , rena bluffen! Och den sk, certifieringen av avloppsslam är ett spel för galleriet!