torsdag 27 augusti 2009

Föräldrar vill stoppa energidrycker

Föräldrar kräver att handlarna slutar sälja till barnen.Coolt tycker ungarna.Farligt tycker föräldrarna som också vill att handlarna inför åldersgräns på energiläsk.

– Jag tycker att de har helt rätt. Barn ska absolut inte dricka det, säger doktor Åsa Vilbäck.

Föräldrar till barn på Myrsjöskolan i Nacka utanför Stockholm har reagerat på den senaste flugan. Barnen pimplar energidryck och effekten är speedade elever.

Bland de som nu kräver åldersgräns på energidrycker finns nöjesprofilen Claes af Geijerstam och journalisten och kommunikationskonsulten Staffan Dopping.Tv-doktorn Åsa Vilbäck säger: "även om det är en socialt accepterad drog så påverkar det nervsystemet som andra droger. Barn ska absolut inte dricka det. Det är klart att det inte är bra."

På andra håll i landet har föräldrar och skola framgångsrikt lyckats övertala handlare att inte sälja energidrycker till minderåriga. Nu hoppas föräldrarna i Nacka att deras lokala handlare ska gå samma väg.

Jag dricker visserligen själv energidrycker ibland istället för att en treo när jag drabbas av hjärntrötthet,tror att det är mindre skadligt. Men det är definitivt inget för barn.

Andra bloggar:
, , , , , , , kost,

Inga kommentarer: