måndag 10 augusti 2009

Konsumentforum bildat i Göteborg

Nu startar ett konsumentforum i Göteborg som välkomnar alla konsumenter att vara med i kommande lokala initiativ. Konsument-Forum bildades 1987 av en antal enskilda konsumenter, från hela landet, som ville visa vad det betyder, om vi konsumenter gör något åt vårt sätt att leva och handla. Här kan du läsa mer om Konsumentforum

Aktionerna kommer att omfatta opinionsbildning och direkta aktiviteter för t ex
kampanjen
Rädda vår mat. I denna ingår bl a ett GMO-fritt Göteborg, bort med onödiga tillsatser, aktiviteter i skolorna för att åter införa Bregott/smör samt standardmjölk, kurser och föredrag för bättre hälsa (även viktnedgång!) och gemensamma uppvaktningar av lokala myndigheterna.

Samköpsgrupper kommer också att startas för att spara tid och pengar samt för att sprida idéer, tips, råd och recept. Att stimulera närproducerat genom att samarbete med lokala leverantörer blir möjligt. Prisfördelar blir intressanta och samleveranser förbilligar ytterligare. Specialgrupper kommer för t ex fisk, grönsaker eller kött men också LCHF-kost. Ledstjärnan är hälsa, miljö, ekonomi och klimat – alla hjälps åt!

Jag tänker gå med! Gör det du också!Ta chansen att vara med och påverka!

Andra bloggar:
, , , , , , , kost

Inga kommentarer: