torsdag 14 februari 2008

Lönnebergaskinkan tillverkad i Halland

Lönnebergaskinkan tillverkad i Halland! Ännu en matbluff!Företaget Atria Scaandinavia granskas av konumentverket för misstanke om vilseledande marknadsföring. Vad sägs om ett namn som låter gammmaldags fastän det innehåller sju (!) olika tillsatser, bla glutamat? De påstår också att Lönneberga skinkan har en fin smak "som inte går att få på konstgjord väg". Magstrakt!

Jag ska i alla fall inte köpa den skinkan mer.Min man tror att det är bättre skinka om man handlar i charken, men så är det tydligen inte. Den är bara dyrare!

Livsmedelsföretagen gör tydligen allt för att lura oss på pengar. jag kommer i fortsättningen att köpa så mycket ekologiskt som det går och lusläsa etiketterna. JEtt eenkelt knep: Ju längre etikett desto mer kemiska tillsatser.

Inga kommentarer: