tisdag 16 februari 2010

Campells sparrissoppa utan sparris

Köpte häromdan en burk Campells sparrissoppa, som jag tycktes komma ihåg var jättegod. Tyvärr var det en grådaskig smörja, som varken jag och min man ville äta. Det var en fjärdedels sparris (!)  i hela burken. Det står på innehållsförteckningen att det ska vara 10,5 % ,men det är omöjligt! Man såg knappt att det var en sparris, så sladdrig och oaptitlig såg den ut.

Så här står det på Campells hemsida : "En konsekvens är att våra produkter fr o m 2008 är transfettfria (enligt nu gällande regelverk inom Europa) och fria från tillsatta smakförstärkare. Vi har ej ersatt tillsatta smakförstärkarna med annan ingrediens eller tillsats. Vi låter istället de goda råvarorna ge karaktär åt produkterna."

Vilka råvaror?Var är den sparrisen? Vad är då jästextrakt, modifierad majsstärkelse (!) och sparrisarom, som står på innehållsförteckningen? Om det är 10% sparris i hela burken på 2 dl, skulle det motsvara 20 ml. Det är inte mycket heller.

Bloggar: ,, , , , Göteborg, ,kost, , miljö, ekologisk odling, kostråd

2 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Bläh - hur kan man bara med att marknadsföra "skit" som mat! Skulle aldrig kunna jobba på Campbells mao.

Kaktusblomman sa...

Man känner sig verkligen lurad. Är det någon som testat svampsoppan?