torsdag 14 januari 2010

Påstridig dietist i Förkväll

På onsdagarna får kocken Johan Jureskog i TV4:s Förkväll en utmaning i studion, när han under sändning får råvaror av som han ska slänga ihop till en smarrig och framför allt nyttig rätt! Varannan onsdag finns dietisten Susanne Gustafsson på plats i studion för att se till att maten blir både hälsosam och god.

I går var det Susannes tur och hon gillade uppenbarligen inte Johans matlagning, därför att han använde smör och grädde i matlagningen. Susanne Gustavsson, själva urtypen för en påstridig dietist, verkade helt okunnig och omedveten om den kostdebatt vad gäller mättat fett. Det kan ju inte ha ungått någon som arbetar med hälso- och kostfrågor och är "fitnessexpert", vad som diskuteras i media och bland kostexperter? Att dessutom vara så kategorisk och inte ens nämna att det finns olika uppfattningar tycker jag är märkligt. Hon borde dessutom ha sagt vilken linje hon själv företräder.

En eloge till Johan, som stod på sig och gjorde det han tyckte var rätt. Han är matproffset och har mer erfarenhet av vad som smakar bra och inte.

Bloggar: ,, , , , Göteborg, ,kost,fett, mat,

Inga kommentarer: