lördag 3 december 2011

Hjälp oss se till att regeringen lyfter fram lantbruksdjurens välfärd

Hjälp oss se till att regeringen lyfter fram lantbruksdjurens välfärd på FN:s världstoppmöte i Rio nästa år. Det kallas även Rio+20 och är ett oerhört viktigt globalt möte där planetens framtid står på dagordningen.

Politikerna har alla anledningar att lyssna! De positiva effekterna av djurvänligare livsmedelsproduktion kommer förmodligen att förvåna dem – det är inte bara djuren själva som gynnas, utan även människor och miljön.

Visste du till exempel att bättre djurhållning kan hjälpa till att skydda viktiga naturresurser och försörjningstillfällen i fattiga länder? Den är helt enkelt både bättre för djuren, människor och för planeten.

Och framför allt - genom att påverka FN-toppmötet om hållbar utveckling i Rio, kan vi vara med och rädda miljarder djur från plågsamma och ovärdiga liv!

En bättre värld kräver bättre djurvälfärd. Regeringen börjar förbereda sig inför mötet nu, så skicka ett meddelande till dem redan idag!

Bloggar: ,, , , , konsument, konsumenter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan lämna sin röst hos WSPA , för ett bättre liv för lantbruksdjuren, så så många av dom lever ett förskräckligt liv, även i Sverige.

Att motverka detta är att köpa ekologiskt som är KRAV -MÄRKT , speciellt kött och mejeriprodukter.
Eu-produktionen har inte samma höga krav på djurhållning som KRAV.

Gör ett djurvänlig val.

Kaktusblomman sa...

Tack för ditt inlägg! Håller med dig om att Krav-märkt kött är bäst.I Göteborg finns flera butiker som säljer Krav-märkt kött. Lämna gärna tips här om sådana butiker på andra orter! Hälsningar Kaktusblomman