måndag 8 december 2008

Ny bok om matfusket

Läs Mats-Eric Nilssons andra bok "Äkta vara",om fusket inom livsmedelsindustrin. Hans första bok "Den hemliga kocken" har gjort succé bland konsumenterna som äntligen fått upp ögonen för allt skit som blandas i maten för att dryga ut den, göra den attraktivare och billigare.

Visste du?
...att fabrikstillverkat bröd kan innehålla upp till 16 olika kemikalier för att det ska upplevas som färskt, trots att det inte längre är det.
...att de tillsatser som ska öka hållbarheten på maten utgör endast en tiondel. Nio av tio är i stället i någon mening kosmetiska och tillsätts för att påverka livsmedlens smak, konsistens, färg och utseende.
...att en genomsnittlig konsument i den industrialiserade världen får varje år i sig 6-7 kilo livsmedelstillsatser av olika slag.

Tänk på!
+ Titta inte på förpackningens framsida och utan gå direkt på innehållsförteckningen.
+ Fundera över vilka ingredienser du själv skulle ha använt och undvik produkter som innehåller en massa annat.
+ Om du väljer mellan olika produkter - ta den som har kortast innehållsförteckning.
Källa: Den hemlige kocken och Äkta vara (Ordfront)




2 kommentarer:

Mitt i livet sa...

Denna viktiga och läsvärda blog har fått en utmärkelse att hämta hos mig.

Kaktusblomman sa...

Tack för det!