En blogg om matbluffen vi dagligen utsätts för av livsmedelsindustrin. Det är fiffel & båg av högsta klass för att lura oss konsumenter att köpa deras produkter, som tillverkas till så lågt pris och kvalitet som möjligt. Vi luras också att följa kostråd som saknar förankring i forskningen.
måndag 22 december 2008
Kosterfiskarns gratäng nästan osmaklig
Sveriges konsumnenter i samverkan har testat Kosterfiskarn´s kostergratäng, som enligt dem inte tillhör den högre kulinariska skolan.
Här är resutatet av provsmakningen och testet:
INNEHÅLLFÖTECKNING: Saknas
NÄRINGSVÄRDEN: Saknas – måste finnas?
TILLAGNING: Uppvärmningstid i 100 graders ugn 40 minuter, snabbmat?????.Enligt Konsumentsamverkan var doften som slog emot en ett mellanting av unken garderob och disktrasa.
SMAK: Sejen hade varit fryst, det framgick av det perfekt sågade blocket. Fisken var träig och intetsägande i smaken, nästan urvattnad. Såsen hade genomslag av ättika eller vitvinsvinäger. Potatismoset smakade ungefär som pulvermos brukar.
Man hittade 3 små räkstjärtar i såsen, men det var förmodligen ett misstag, de stod inte upptagna i innehållsförteckningen. Men det är väl inte så lätt att hålla reda på allt, det var ju mycket ingredienser ändå.
ENERGIINNEHÅLL: Uppgift saknas, men det beräknas ligga runt 125 kcal/100 g
FÖRPACKNING: Svart mikrotålig plast, varför man inte kan värma i ugn på mer än 100 grader.
VIKT: 500g
PRIS: 44:90 per paket (billig lunch?) = 89:90 per kilo.
ENERGIPRIS: 7:20 kr/100 kcal (7 gånger högre än genomsnittlig mat)
SAMMANFATTNING: typisk engångsprodukt, en gång räcker. Testpanelen kunde inte äta upp.
TOTALBETYG: Konsumtion avrådes, innehåller smakförstärkare, dålig märkning, smak en katastrof, DYR. 5 tummar ner blir det.
hälsa
mat
livsmedel
samhälle
konsument
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar