torsdag 24 juli 2008

Tips för att slippa magsjuka

Aftonbladet plus ger i sin artikel enkla tips på hur man kan undvika magsjuka under rötmånaden. Jag tycker att man ska följa dessa råd under resten av året också:

1.Handla smart!

-Köp mat som har lång tid kvar på bäst-före-märkningen.

-Transportera känsliga varor i en kylväska.Vi har köpt en som man kopplar till bilens cigarettuttag. Jättebra!

2.Tvätta tassarna! (Särskilt efter toabesök)

3.Hetta upp maten ordentligt. Först vid 65–70 grader dör de mest seglivade bakterierna.

4.Var extra noga med kökshygienen.Använd t ex olika skärbrädor för kött och grönsaker
och disktrasan ska bytas varje dag!

5.Behåll kylan!Håll maten kall.Ta inte fram mer mat än du äter och låt den inte stå framme länge.

6.Återanvänd inte grillköttets marinad som kall sås.

7.Skölj frukt och grönsaker!

I artikeln kan du också läsa om vilka sjukdomar du kan drabbas av. Det är också viktigt att inte handskas med mat om man har sår på händerna. Risk för streptokockinfektion.



Inga kommentarer: